2016. szeptember 8., csütörtök

Otthonom a kollégium

Frissítsd fel a környezeted!


Bizonyára sokan tartanak az üres, kezdetben élettelen kollégiumi szobáktól, ám a felsőbb évesek tudják jól, hogy igazán rövid időn belül be lehet lakni a szobákat, otthonossá varázsolni azt. Pár pénztárca-kímélő ötlettel nem csak hangulatot kölcsönözhetünk lakhelyünknek, de fel is frissíthetjük – hisz mindenkinek szüksége van egy kis változatosságra időközönként, ami feltöltheti pozitív energiákkal.

Fényképek, dísztárgyak
A szép emlékeket idéző tárgyakra mindig jól esik ránézni, nosztalgiázni kicsit. Gyűjtsd össze kedvenc fényképeidet, nyaralásról, barátokról, családodról, és a megszokott képkeretek helyett készíts belőlük montázst! Rengeteg minta közül lehet válogatni a díszítéshez, a kreatívabbak ezzel igazán kiélhetik alkotási vágyaikat.
Keresd elő az apró dísztárgyaid, és pakold ki őket a polcra, íróasztalra! Már néhány mütyür is a szobád díszei lehetnek, plusz benned is még több emléket idézhetnek elő nap, mint nap.

Kispárnák, ágytakaró
A kollégiumi szobák központi részét az ágyak jelentik, hisz belépéskor szinte egyből erre szegeződik a tekintet. Egy színes, mutatós ágytakaró rögtön feldobja a fehér falak nyújtotta egyhangúságot, pár díszpárnával pedig igazán otthonos látványt nyújt, és kényelmet sugároz. Manapság több tucatnyi stílusú ágytakarók közül válogathatsz, így biztos megtalálod a hozzád leginkább illőt. A kispárnákat szintén beszerezheted különféle áruházakból, a kreatívabbak pedig saját kezűleg is megcsinálhatják könnyedén: keress régi párnákat, vegyél pár neked tetsző anyagot és így tetszésed szerint teljesen új köntösbe bújtathatod a párnákat, valamint olcsóbb variáció is, mintha boltból vásárolnál pár készre gyártott darabot.

Plüssállatkák
A legtöbb lány nem szívesen válna meg gyerekkori kedvenc játékaitól, így ne is rejtegesd őket, hanem keress számukra helyet és vállald őket büszkén, hisz biztosan sok szép emlék fűződik hozzájuk is. Persze nem kell kislány módjára telepakolni velük a szobát, de néhány aranyos állatka senkit sem fog zavarni.

Plusz tippek
-        Rend a lelke mindennek! A sok dísztárgy, kép, és egyebek semmit sem érnek, ha a szobádban állandóan a káosz uralkodik – ne sajnáld a napi pár percet a rendrakásra, sokkal kellemesebb a hangulat egy tiszta, rendes szobában.
-        A gyertyák, mécsesek, illóolajok is varázslatos hangulatot kölcsönözhetnek nem csak látványukkal, hanem fényükkel és illatukkal is
-        A szőnyegek nem csak a felfázás ellen védenek, de tágasabbnak, színesebbnek is tűnhet tőlük a szoba
-        Ha helyhiányban küszködsz, szerezz be pár tároló dobozt, így nem csak témák szerint tudod tárolni a dolgaid, de az elkeveredés és rendetlenség ellen is tökéletes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése